logo myassist MyAssist vzw en het nieuwe normaal

Mondmasker

Ook de werking van MyAssist vzw is inmiddels geëvolueerd naar een toestand die we het ‘nieuwe normaal’ noemen. Afspraken op kantoor of aan huis zijn weer mogelijk mits de nodige voorzorgsmaatregelen en rekening houdende met de lokale situatie !!!

Het COVID-19 virus is nog niet verdwenen de laatste cijfers kunnen dit helaas alleen maar bevestigen. Toch blijven onze coaches actief en geven zij ondersteuning waar gewenst.

Voor uw veiligheid en deze van onze coaches gaat de voorkeur nog steeds uit naar ondersteuning op afstand via telefoon, webmeeting of email !

Afspraken op kantoor of thuis kunnen geregeld worden indien hulp op afstand niet mogelijk blijkt. Daarbij gaan de afspraken bij voorkeur door op kantoor zodat we deze in zo optimaal mogelijke veiligheidsomstandigheden kunnen laten doorgaan.

We volgen de situatie nauwgezet op en worden daarbij gedreven door de richtlijnen van de Vlaamse Taskforce en Federale Veiligheidsraad alsook afspraken met de andere bijstandsorganisaties.

Uw gezondheid en deze van onze medewerkers zijn daarbij onze prioriteit !!!

Richtlijnen

-> We vragen dat de budgethouder:
- steeds een mondmasker draagt;
- de afspraak bij voorkeur in een één-op-één setting door laat gaan, dus enkel coach en de budgethouder/budgetbeheerder;
- bij afspraken aan huis waar mogelijk de afspraak buiten laat plaatsvinden (terras, tuin,…);
- indien de afspraak toch binnen in huis gebeurt, de ramen en deuren op voorhand opent, zodat er voldoende verlucht wordt;
- ten allen tijde de social distancing respecteert;
- alle documenten klaarlegt;
- ons voorafgaandelijk contacteert van zodra hij/zij of zijn/haar huisgenoten ziektesymptomen heeft, zodat we de afspraak tijdig kunnen annuleren en verplaatsen;

-> Onze coaches zullen:
- steeds mondmaskers dragen;
- de handen regelmatig ontsmetten;
- de afspraak annuleren indien hij/zij of één van hun huisgenoten ziektesymptomen heeft;
- voor zijn/haar vertrek naar de afspraak telefonisch contact opnemen om te vragen of er aan alle voorzorgsmaatregelen wordt voldaan en of er geen zieken zijn in het huishouden (ongeacht of deze personen bij de afspraak aanwezig zijn);
- bij een afspraak op kantoor tevens de dag voordien nog eens contact opnemen om na te gaan of de afspraak zonder problemen kan plaatsvinden.
Uiteraard zullen de afspraken op kantoor volgens dezelfde richtlijnen verlopen en doen wij het nodige om jouw bescherming te garanderen.

Onze coaches zullen deze richtlijnen strikt opvolgen en wij vragen ook dat de budgethouders of budgetbeheerders hetzelfde doen. Indien de richtlijnen niet gerespecteerd worden, zal er naar een oplossing gezocht worden. Indien het niet mogelijk blijkt of de wil ontbreekt om de afspraak veilig te laten verlopen, zal het bezoek niet doorgaan. Eventuele vervoerskosten die gemaakt werden zullen wel aangerekend worden.

Heb je vragen, aarzel dan niet jouw coach te contacteren, zo kan je op een veilige manier met elkaar afspreken. We vinden het belangrijk dat je jezelf veilig voelt!

Volhouden

 

Heb je nood aan een ondersteuning en/of een afspraak?

MyAssist

Aarzel niet en contacteer MyAssist vzw via
-> onze infolijn 016 23 95 82;
-> email info@MyAssist.be
-> of neem rechtstreeks contact met jouw persoonlijke coach.